QUÈ ÉS EL COMERÇ JUST?

“El Comerç Just és un sistema comercial basat en el diàleg, la transparència i el respecte, que busca una major equitat en el comerç internacional prestant especial atenció a criteris socials i mediambientals. Contribueix al desenvolupament sostenible oferint millors condicions comercials i assegurant els drets de productors/es i treballadors/es desfavorits, especialment en el Sud”.

(Organització Mundial del Comerç Just, WFTO)

Principis del comerç just

L’Organització Mundial del Comerç estableix 10 principis que han de ser complerts per les organitzacions que treballen en comerç just:

Quins productes podem trobar de
comerç just?

Podem trobar productes d’alimentació, cosmètica i artesania.

Productes de consum diari com el cafè, el cacau, el te, el sucre…. que no es poden produir a les nostres contrades perquè el clima no ho permet, els podem trobar de comerç just.

També podem trobar productes de cosmètica natural i tot tipus d’artesania i productes de per a la llar.

Com podem saber si un producte
és de comerç just?

Diferents segells garanteixen que el producte que compram compleix amb els principis bàsics del comerç just:

On podem comprar productes de comerç just?

Els productes de comerç just els podem trobar en botigues especialitzades i, de cada vegada més, els supermercats ofereixen en les seves estanteries l’alternativa del comerç just.

A Mallorca tenim quatre botigues de comerç just: S’altra Senalla a Palma, Casal de la Pau a Manacor, Finestra al Sud a Inca (temporalment tancada) i Shikamoo a Llucmajor